HÁLÓZATÉPÍTÉS

Az informatikai és telekommunikációs rendszerek összeköttetései adatkapcsolatokon keresztül jönnek létre. Az adatkapcsolatokhoz szükséges fizikai összeköttetést nagyrészt kábelhálózatok, és rádiótechnikán alapuló WLAN hálózatok biztosítják. A hálózati struktúrák létrehozása során meghatározó feladatunk az adattovábbítási lehetőségek tervezett, precíz megvalósítása. Kiemelkedő műszaki színvonalon kiépített hálózati struktúrákkal biztosítjuk a megfelelő teljesítményű, és hibamentes kommunikációt. Hálózatépítései referenciáink között megtalálhatók irodai, telephelyszintű és adatközponti megoldások.

RÉZ ALAPÚ TECHNOLÓGIÁK

Napjainkban alapvető elvárás, hogy az irodai hálózatok strukturált Cat5e, Cat6a, Cat7 kábelezési szabványoknak megfelelően épüljenek meg. Az átviteli minőség biztosítása érdekében a kivitelezés során a meghatározott szabványoknak teljesülniük kell. A minőségbiztosítás elengedhetetlen része a megfelelő felmérés és tervezés. A strukturált kábelhálózatok kialakításhoz szakértelem és tapasztalat szükséges. A rosszul megtervezett vagy kivitelezett rendszerek a későbbiek során az esetlegesen felmerülő működési problémák mellett nehezen vagy költségesen bővíthetők. Ezért megvalósításaink során nagy hangsúlyt fektetünk a precizitásra: az általunk épített kábel hálózatokat megfelelő módon dokumentáljuk és mérési jegyzőkönyvvel látjuk el.

ÜVEGSZÁL ALAPÚ TECHNOLÓGIÁK

Az optikai hálózatok létrehozásának elsődleges célja a réz alapú kábel rendszerek hiányosságainak áthidalása. Az egyik legfontosabb különbség olyan helyen mutatkozik meg, ahol az elektromos zavarok mértéke már nem hagyható figyelmen kívül. Az optikai kábelhálózatokkal a kapcsolatok távolsága, átviteli sebessége nagyságrendekkel növelhető a réz alapú hálózatokhoz képest. Az optikai kábelrendszerek kiépítése precizitással és tapasztalattal végzett, szakszerű szerelést igényelnek. A kivitelezéshez, megvalósításhoz egyedi eszközök, az ellenőrzéshez megfelelő műszerek szükségesek. A minőséget a dokumentáció és a mérési jegyzőkönyv igazolja.

RÁDIÓ- és WIFI ALAPÚ TECHNOLÓGIÁK

A WLAN vezeték nélküli kommunikáció a kábelhálózatok fontos kiegészítője, sok esetben egyértelmű alternatívája. Széleskörű kommunikációs megoldásokat biztosít a bonyolultabb vállalati rendszerek számára is. A WLAN hálózatok WiFi szabványon alapuló megoldásaival egyszerűen integrálhatók hálózatba mobil vagy a kábelhálózathoz közvetlenül nem kapcsolható eszközök. A technológia által biztosított rádióhullámú lefedettséggel kiterjeszthető egy vállalat irodájának, telephelyének hálózati ellátottsága.

A rádióhullámú hálózatok megvalósításánál kiemelt szempont a biztonság. Míg egy kábelhálózat csatlakozási pontjához egy esetleges illetéktelen behatolónak fizikailag be kell jutnia a vállalat területére, addig a rádióhullámok az iroda falain kívülre is eljuthatnak, így a hálózati rendszer könnyebben válik biztonsági szempontból sérülékenyebbé. A WLAN hálózatok megvalósítása összetett feladat. Felméréssel, rádiós tervezéssel, kábelezési rendszerek felhasználásával, az informatikai rendszerekkel történő integrálással, és megfelelő biztonsági szabályok alkalmazásával garantáljuk a megfelelő megoldást.
20years